Prizadevanja za oživitev gradu Borl

V Cirkulanah si želijo, da bi ta dragoceni kulturni spomenik čim prej rešili pred propadanjem in mu dali vsebino, s katero bi se pomembno vključeval tudi v življenje lokalne skupnosti. Preberi več
Da bi vzpodbudili prizadevanja za revitalizacijo gradu so krajani leta 2005 ustanovili tudi Društvo za oživitev gradu Borl. V društvu organizirajo vsakoletne  čistilne akcije okolice gradu ter številne dogodke (okrogle mize, koncerte, razstave, objave in predavanja), s katerimi želijo ozaveščati lokalno in širšo skupnost o pomenu gradu ter opozarjali na potrebo po njegovi ohranitvi.