Zemljevid
Stara Pišova hiša je bila delno zidana, delno velbana, z lesenim hlevom s kozolcem v nadaljevanju hiše. Mimo je tekla vaška pot v Novo Celje. Preberi več
V skromnem stanovanju, s kuhinjo v obokanem pritličju in sobo nad njim, je stanovala družina Piš. Gospodar Ivan se je poročil s Katro, dninarico pri Žonerk. Najprej je družina stanovala v Mehčevi hiši. Ivan je bil, železničar, padel je v cesarski vojski. Piševo hišo so podedovali Jančiči po Katri leta 1960. Hči Berta se je poročila s Krajncem. Sin Matej je objekt prezidal za bife in trgovino. Po letu 1990 je objekt kupil Ažman Peter iz Letuša. Današnji lastnik je novoselec, objekt v celoti je v najemu za edini vaški bife GOGA in za stanovanje v nadstropju.