skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Iz življenja ob Prežihovi bajti

Spominski muzej Lovra Kuharja - Prežihovega Voranca, znan tudi kot Prežihova bajta, deluje že vse od leta 1979. V zadnjih letih se pri njem vrstijo različne dejavnosti. Leta 2010 je bila v bližino Prežihove bajte prestavljena Kravperška kašča. H kompleksu Prežihove bajte spada tudi skedenj, ki ga je občina Ravne na Koroškem leta 2013 odkupila od lastnikov. Istočasno je odkupila tudi zemljišče za skednjem, na katerem je zasajeno staro sadno drevje. Leta 2016 smo med bajto in kaščo zasnovali domači gartl (vrt).

 
Okolica Prežihove bajte se vedno bolj spreminja v bogat in živ kmečki kompleks. Dejavnosti, povezane s postavljenimi objekti, pa omogočajo različne pedagoške in andragoške programe.

 

 

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Andreja Šipek

Spletni naslov

https://www.kpm.si

Ključne besede

Prežihov Voranc, Kuhar, Lovro, Rodbina Kuhar, spominska hiša, SLOVENSKI PISATELJI, MUZEJI, MUZEJSKE ZBIRKE, Kmečka arhitektura, KMEČKE HIŠE, KMETIJE, vrt, VRTOVI, zeliščni vrt, kmečki vrtovi, SADJARSTVO, sadovnjak, SADNO DREVJE

Datum objave

28.04.2020 10:30

Zadnja sprememba

28.04.2020 10:30

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam