Predstavitev polka

Ustanovitev polka

Avstrijsko cesarstvo in kasneje Avstro-Ogrska sta svojo vojsko večkrat temeljito reformirala. Potem ko so posameznim starejšim avstro-ogrskim polkom ukinili nekatere bataljone in iz več teh ustanovili nove polke, je kot posledica tega procesa nastal tudi 87. pehotni polk (c. in kr. 87. pehotni polkk. u. k. Infanterieregiment Nr. 87), ki je bil ustanovljen 1. januarja 1883. Nastal je z združitvijo štirih bataljonov: V. bataljona 7. pehotnega polka iz Celovca, 35. lovskega bataljona iz Celja, V. bataljona 27. pehotnega polka iz Gradca in V. bataljona 47. pehotnega polka iz Maribora. Pred tem so vojaški obvezniki z njegovega nabornega območja vojsko večinoma služili v štajerskem pehotnem polku št. 47.