Zemljevid
Karel Lavrič je kupil domačijo, ki se danes imenuje pri Pavlet. V Andrejčkovi usnjarni pod Trojanami se je izučil usnjarske obrti, zato je želel svoje delo opravljati samostojno. Preberi več
V gospodarskem poslopju si je uredil usnjarno. Postavil je velike kadi, v katerih je strojil kože. Usnje je izvažal na Češko in Saško. Ker sin ni želel nadaljevati njegovega dela, je usnjarno okrog leta 1900 opustil, še vedno pa je imel gostilno. Domačijo je prodal Pavletu Klopčiču, verjetno leta 1906.V hiši je bila do leta 1976 gostilna. Vanjo je hodila na kosilo tudi pisateljica Ilka Vašte, ko je bila eno leto učiteljica v vasi.