Potep v zgodovino mojega kraja

Zbornik Potep v zgodovino mojega kraja je rezultat literarne delavnice, na kateri je bilo za inspiracijo uporabljeno različno domoznansko gradivo, deloma tudi s portala Kamra.

Preberi več
Jeseni 2013 je območna izpostava JSKD v Logatcu izdala razpis z naslovom Potep v zgodovino mojega kraja, ki je spodbujal mlade k pisanju kratke proze na temo zgodovine Logatca in okoliških krajev. Na delavnici, ki jo je na lokalni izpostavi JSKD-ja izvedla Urška Orešnik, so bili sodelujoči seznanjeni s portaloma Kamra in Europeana in domoznanskih vsebinah na njih, ki bi lahko prišle v poštev kot izhodišče za pisanje zgodbe. Odziv je bil nadpovprečen, saj je na tečaj prišlo kar 75 prispevkov, v zborniku pa je objavljenih 25 najboljših zgodb.