Potomci, varuhi spomina

Tudi otroci Kuharjevega Anzana zvečine niso imeli sreče, da bi dolgo živeli. Prva njegova hčerka Slavica Kuhar (roj. 1929) je umrla že kot otrok leta 1936 v sedmem letu starosti. Najstarejši sin Anzej oz. Ivan Kuhar (roj. 22. 2. 1931) je umrl 27. maja 1946 za posledicami trpljenja v taborišču. Drugi sin Darinko oz. Davorin Kuhar (roj. 1933) je umrl že leta 1985, star komaj 52 let. Z ženo Zofko, roj. Šumnik, sta imela dve hčerki: Darinko (roj. 1966) in Mileno (1968). Sestra Neža Kuhar (roj. 1936), poročena Nabernik, mu je sledila čez eno leto; umrla je leta 1986 v petdesetem letu starosti. Imela je hčerko Sonjo (roj. 1960).

»Tako sklepamo rod. Še so bili Kuharjevi fantje v njegovi družini, a so umrli. Zdaj Kuharjev v Kotljah ni več. Pičlih dvesto let so bili v Kotljah.«21