Zemljevid  

Politično udejstvovanje

Svojo politično pot je začel pri Narodno napredni stranki (NNS), ki ga je leta 1911 postavila za svojega kandidata mesta Ljubljana, v dunajskem parlamentu pa se je sprva pridružil Češkemu klubu, a je leta 1917 prestopil v jugoslovanski klub, branil jugoslovanska nacionalna prizadevanja in nastopal na taborih, ki jih je izzvalo deklaracijsko gibanje po Sloveniji. 

Preberi več

V narodni vladi za Slovenijo je bil v letih 1918–21 poverjenik za pravosodje in z nekaterimi kolegi poskrbel, da se je slovensko pravosodje po prevratu uspešno razvijalo. Kot nosilec liste JDS je bil leta 1921 izvoljen v ljubljanski občinski svet, v katerem je ostal vse do leta 1942. Pri občinskih volitvah leta 1922 je nastopil kot nosilec številčno močne liste Jugoslovanska zajednica, pridružene NNS, in ostal na vodilnem položaju liste tudi v sami stranki. Strankarska nesoglasja so NNS usmerila k stranki NRS, kar je Ravniharju omogočilo, da je leta 1924 postal predsednik ljubljanskega mestnega odbora NRS. Izvolili so ga v senat, kjer je delal v finančnem odboru, 25. februarja 1935 pa je bil imenovan za ljubljanskega župana.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

politika

Avtor besedila

Anton Brlan

Kontaktne osebe

Anja Frković Tršan

Ključne besede

SLOVENSKI POLITIKI

Datum objave

28.06.2017 10:26

Zadnja sprememba

29.06.2017 09:28

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam