Zemljevid

Prebivalci Podgorcev in okolice so se že leta 1941 priključili boju proti fašizmu. Okupatorji so več družin izgnali v Srbijo in na Hrvaško. Na vojne žrtve iz tega kraja spominjata dve obeležji:

• Spomenik zmage in revolucije, ki stoji na vzpetini sredi Podgorc. Posvečen je 18 padlim borcem, aktivistom in umrlim v taboriščih. Spomenik je oblikoval arhitekt Dušan Dukovič, odkrili so ga 1. avgusta 1978.
  • V avli osnovne šole v Podgorcih stoji spominska plošča Milanu Megli (1898-1943), učitelju in nekdanjemu ravnatelju šole, ki je kot borec v Bosni umrl za tifusom leta 1943.
    Ploščo so odkrili 29. novembra 1959.

NOB, Javni spomeniki