Pavla Bernard - Moje šolanje

Vsebino dokumeta predstavlja zgodba Moje šolanje, ki jo je napisala Pavla Bernard. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Preberi več

Vsebina predstavlja pričevanje Pavle Bernard, ki je v prispevku opisala svoja prva šolska leta tik pred drugo svetovno vojno, in šolanje v nemški šoli. Opisala je tudi spomin na nesrečni 29. november 1944, ko je v nemški šoli na Jesenicah eksplodirala nastavljena bomba in ubila sedem šolark teh jih še več ranila. Dokument vsebuje tudi fotografijo šolskega spričevala Pavle Višnar za leti 1939 in 1940 ter fotografijo šolarke Helence Žagar na mrtvaškem odru, obe hrani Pavla Bernard.

Pavla Bernard

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO