Patricija Peršolja

Patricija Peršolja se je rodila leta 1967 v Šempetru pri Gorici. Osnovno šolo je obiskovala na Dobrovem v Goriških brdih, šolanje pa nadaljevala na družboslovni gimnaziji v Novi Gorici. Diplomirala je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Kot profesorica logopedije in surdopedagogike je zaposlena v novogoriškem zdravstvenem domu. Živi v Goriških brdih. Zgodbice je začela objavljati leta 2003 v otroških revijah Zmajček, Trobentica in Pikapolonica, leta 2006 pa še v zamejski reviji Galeb. Napisala je serijo otroških zgodbic za Radio Slovenija, ki so jih izvajali v programu Lahko noč, otroci. Pesmi objavlja v Primorskih srečanjih, Apokalipsi, Poetikonu in Mentorju. V njenem literarnem opusu prevladujejo dela za otroke in mladino. Patricija Peršolja je bila nominirana za Veronikino nagrado 2013 (literarna nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta), in sicer za pesniški prvenec Gospodinjski blues.