• 2. oktober 2018 ob 19. uri v CDV: Odprtje filatelistične razstave: Pisana beseda v slovenskem prostoru na poštnih znamkah in razglednicah:100. obletnica smrti Ivana Cankarja 1918 – 2018; Priložnostni poštni žig ob Cankarjevem letu 2018. Filatelistična društva, Pošta, ZIC
  • 3. oktober 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 4. oktober 2018 na Vrhniki: Pohod s kulturnim programom: Po poti Cankarjevih obeležij. DUV
  • 5. oktober 2018 ob 18. uri na Stari Vrhniki: Plesna delavnica z Jernejem Bizjakom. JSKD OI Vrhnika, KUD Stara Vrhnika
  • 10. oktober 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 10. oktober 2018 ob 19. uri v CDV: Gledališka predstava: H. P./ K. L.-M.: Bilo je nekoč; družinska zgodba v pismih. KD Stara Vrhnika, ZIC
  • 11. oktober 2018 ob 17. uri v CDV: Recital v počastitev Cankarjevega leta: Štirje letni časi. OŠ AMS, DUV, ZIC
  • 11. oktober 2018: Izid zbirke skladb za zbore in samospevov, uglasbitev umetniške besede Ivana Cankarja:Tomaž Habe: Rondo hrepenenja. JSKD OI Vrhnika, ZIC
  • 12. oktober 2018 ob 19. uri Šentjanž na avstr. Koroškem: Odprtje razstave: O Ivanu Cankarju; Zdaj naj sneži …; Enajsta šola danes; Erotika; Dramski recital: Brezčasnost Ivana C. SPZ, ZIC, MDV, CKV
  • 14. oktober 2018 v CSH: Nagradni izlet z Nedelom: Družinsko po poteh Cankarja. Delo, ZIC
  • 16. oktober 2018 ob 19. uri v CDV: Ambientalna postavitev: Bela krizantema; Dialog lepote, dialog srebra in keramike. VDC Tončka Hočevar, ZIC
  • 17. oktober 2018 ob 16. uri v Dom UV: Odprtje razstave ilustracij: Črtice; Literarno glasbeno srečanje; Branje s Kati in Tatjano. CKV, Dom upokojencev Vrhnika
  • 17. oktober 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 17. oktober 2018 ob 18. uri v CD: Literarna delavnica za odrasle: Analiza in ustvarjanje ob branju Cankarja.  JSKD OI Vrhnika
  • 17. oktober 2018 ob 18. uri v CKV: Grabeljškov večer. CKV, ZIC, TDB, ZB NOB
  • 21. oktober 2018 ob 20. uri v CDV: Dokumentarno igrani film: Cankar. Kino Vrhnika, ZIC
  • 24. oktober 2018 ob 16. uri v Dom UV: Literarno glasbeno srečanje: Branje s Kati in Tatjano. CKV, Dom upokojencev Vrhnika
  • 24. oktober 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 24. oktober 2018 ob 18. uri v CKV: Proslava ob dnevu suverenosti. Nauportus viva
  • 24. oktober 2018 ob 19. uri v CDV: Odprtje fotografske razstave: Martin Jelovšek: Svetla noč zemljo objame …. ZIC
  • 25. oktober 2018 ob 18. uri v CDV: Predstavitev novega zbornika: Vrhniški razgledi 18. MDV, CKV, ZIC
  • 31. oktober 2018 ob 16. uri v Dom UV: Literarno glasbeno srečanje: Branje s Kati in Tatjano. CKV, Dom upokojencev Vrhnika
  • 31. oktober 2018 ob 17. uri: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • Oktober 2018 v CKV: Razstava otroških klekljanih čipk: Cankarjevi brki. KD Stara Vrhnika – Zlati povž, CKV