Oder treh herojev: dejavnosti za mlade

Mladi, otroci in najstniki so enakopravno vključeni v delo društva. Sodelujejo pri pripravi predstav za otroke in mlade kot igralci, izdelovalci lutk in drugo. Pri ustvarjanju jih usmerjajo mentorji. Mini lutkovni oder pripravlja srečanja s skupinami otrok iz vrtca, ki spoznavajo kako nastane lutkovna predstava.

Preberi več

KUD Pirniče je v sodelovanju s Ciciglejem devet let organiziralo lutkovni festival Lutkovni pristan in otroke povabilo na skoraj sto predstav, ki so otroke popeljale v čarobni svet lutk. Na festivalu so sodelovale gledališke skupine z vsega sveta, ki so predstavile najrazličnejše lutkarske tehnike.

V društvu imajo kar dve lutkovni sekciji, Lutkovni oder in Mini lutkovni oder. Malo starejši mladi pa se vključujejo v sekcijo Oder mladih kjer se srečajo z resnim gledališkim delom.

Največji uspešnici KUD Pirniče za mladino sta bili Leteča žaba za otroke in Evgen za mlade.

Vir: KUD Pirniče, Peter Militarev

Tatjana Mavrič

Tatjana Mavrič

Partnerji

KUD Pirniče

Ključne besede

AMATERSKO GLEDALIŠČE, GLEDALIŠKI PLAKATI, LUTKOVNO GLEDALIŠČE, kulturno-umetniška društva, KUD Pirniče, Pirniče, Medvode