Zemljevid  
Na severu vasi ob avtocesti je po letu 2000 nastala obrtna cona Arnovski gozd kot paradna poslovna conaLega: Poslovna cona Arnovski gozd se nahaja neposredno ob izvozu Žalec, na avtocesti Koper – Ljubljana – Maribor, ki je del V. pan evropskega transportnega koridorja Barcelona – Kijev. Preberi več
Površina predvidene poslovne cone oziroma ureditveno območje zazidalnega načrta obsega 33,5 ha (335.000 m2) zemljišč, od tega, 16 ha gradbenih parcel, preostale površine pa so namenjene cestam, pločnikom in zelenicam. Cona je namenjena družbam in zasebnim podjetnikom, ki se ukvarjajo s trgovino, skladiščenjem in distribucijo, turizmom, gostinstvom, obrtno-uslužnostno dejavnostjo, obrtno-proizvodno dejavnostjo ter obrtno-servisno dejavnostjo

Žalska poslovna cona je uspešna in se še širi. Prva faza je že v precejšnji meri uresničena. V tej fazi je bil zgrajen objekt Hmezad Trgovina, zgrajena pa sta tudi dva velika objekta, ki sta namenjena trgu in sta praktično že tudi več ali manj prodana. Večina poslovnih prostorov je na voljo v prvih etažah, nekaj pa v pritličnem delu po ceni 600€/m2. V coni pa je možen tudi nakup prostih površin, saj bo na voljo v prihodnje okoli 40.000 kvadratnih metrov komunalno opremljenih parcel.
 
Obrtna cona je sodobno urbanistično zastavljena in večinoma že pozidana poslovno proizvodna soseska ob avtocestnem priključku. Nastala je na lokaciji močvirnega gozda, med trasama cest žalske obvoznice in avtoceste A1, ki sta sestavni del slovenskega cestnega križa v smeri severovzhod – zahod jadransko morje.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam