skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Občina Polzela skozi čas

Knjižica Občina Polzela skozi čas je katalog 25 razglednic, ki jih hrani domoznanski oddelek Medobčinske splošne knjižnice Žalec. Preberi več
Najstarejša seže v leto 1904, najnovejši pa sta iz leta 2014, in sicer Polzela iz zraka, kot jo je ujel Bojan Plevčak. K vsaki razglednici so dodani osnovni podatki: založnik, izdajatelj, leto, v katerem je bila poslana, na nekaterih je navedeno tudi ime kraja v prvotni obliki. Tu pa tam je dodana kakšna zgodba, opisana je kakšna zanimivost, poskrbljeno pa je bilo tudi za transkripcijo in prevod, da se začuti še slog takratnega pisanja ter izražanja.

V uvodni besedi je župan Občine Polzela, Jože Kužnik med drugim napisal : »S temi razglednicami sporočamo, kdo smo oz. od kod smo. Naši potomci nam bodo zagotovo hvaležni, ker smo skrbni zbiratelji in zapisovalci časa ter dogajanj. Ob teh razglednicah se bodo oživljali spomini tistih, ki smo tu že od nekdaj. Tisti, ki so se k nam preselili od drugod, in tisti, ki se v srcu Spodnje Savinjske doline, Občini Polzela, ustavijo le mimogrede, pa bodo prek njih spoznali ter začutili nekdanji utrip.«

Knjižico sta izdali Občina Polzela in Medobčinska splošna knjižnica Žalec. Izbor razglednic je opravil župan Občine Polzela Jože Kužnik, besedila k razglednicam je napisala Karmen Kreže, vsebinsko jih je pregledal dr. Blaž Podpečan, transkripcijo iz gotice je opravil Janko Germadnik, knjižico je uredila Jolanda Železnik, oblikovalo pa jo je podjetje Triartes.

Vir: Karmen Kreže, Občina Polzela skozi čas, Občina Polzela in Medobčinska splošna knjižnica Žalec, 2015.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Karmen Kreže

Spletni naslov

www.zal.sik.si

Ključne besede

RAZGLEDNICE

Datum objave

23.12.2015 00:00

Zadnja sprememba

23.12.2015 12:07

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam