Zemljevid  
V preteklih desetletjih je bilo objavljenih nemalo strokovnih prispevkov o Jarčevi ustvarjalnosti (avtorjev M. Dovića, E. Cesarja, I. Gedriha, F. Pibernika, J. Škufce, R. Švent, A. Šurle idr.), kot tudi kratkih člankov »opomnikov« in zbornikov ob določenih jubilejih. Preberi več
Tako je novomeška knjižnica, ki se po Miranu Jarcu imenuje, ob stoletnici njegovega rojstva leta 2000 izdala spominski zbornik (ur. D. Peperko), ki poleg spremne besede F. Zadravca prinaša katalog rokopisne in ostale zapuščine Mirana Jarca, hranjene v knjižnici, bibliografijo njegovih del od 1918-1951 (A. Matko) ter bibliografijo Mirana Jarca od 1952-2000 (J. Gorenc). Izdani so bili tudi spominska kuverta z žigom, razglednici, koledar ter spominska znamka. Leta 2002, ob šestdesetletnici roške ofenzive, pa je Društvo za vzdrževanje partizanskih grobišč v Rogu izdalo publikacijo V spomin Miranu Jarcu (ur. J. Černač, F. Šali). Vse to lahko, poleg obuditve spomina na pesnika in predstavitve njegovega življenja in ustvarjanja, vzamemo tudi kot namig, da si ta malce zapostavljeni, pozabljeni umetnik morda zasluži še kaj več.

Informacije

Kategorije

literatura

Kontaktne osebe

Darja Peperko Golob

Ključne besede

Jarc, Miran, obletnice, SPOMINSKE RAZSTAVE, ZAPUŠČINA

Datum objave

03.11.2010 11:02

Zadnja sprememba

23.05.2013 13:54

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam