skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Novi tednik v vsak dom

S ciljem, da bi Novi tednik res lahko bral vsakdo, so se v krajevnih skup­nostih in krajevnih organizacijah SZDL lotili nagradne akcije z na­slovom »Novi tednik v vsak dom«.

Preberi več
Vzpodbudo so dale občinske konfe­rence SZDL, ki so za celotno akcijo vsaka v svoji občini ustanovile tudi denarni sklad za najprizadevnejše odbore v krajevnih skupnostih. Z na­gradami je sodelovalo tudi uredniš­tvo Novega tednika. Kako je akcija uspela, iz ohranjenih zapisov ni zna­no.
Drugo plat problematike je predstavljala vsebina časnika.  V časniku so name­njali večjo pozornost aktualnim družbenopolitičnim in gospodar­skim vsebinam, razvedriIno in družabno plat pa nekoliko zapostavljali, zato so se pogosto pojavili očitki, da no­vinarji ne poročajo tako, kot so pričakovali. Novinarjem so večkrat očitali pomanjkanje objektivnost in o tem celo razpravljaljali na eni od sej celjske občin­ske skupščine. Pogosto citirana načela o svobodi govora in tiska so si oblastniki radi razlagali po svoje.

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Avtor besedila

Janko Germadnik

Ključne besede

ČASNIKI, ČASOPISI

Datum objave

19.11.2010 08:37

Zadnja sprememba

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam