skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
NOVI ČAS, glasilo Osvobodilne fronte za Štajersko in Prekmurje, je izhajal leta 1945 v Murski Soboti pod okriljem delegacije Slovenskega narodnoosvobodilnega sveta (SNOS) za Prekmurje. Preberi več
V Prekmurju so že v letih 1932-1933 mladi prekmurski krščanski socialisti in kasneje uredniki Janez Titan, Rudi Čačinovič in Miško Kranjec v smislu levičarske politične smeri, ki je zahtevala dokončno izvedbo agrarne reforme v Prekmurju, izdajali tednik za gospodarstvo in prosveto Novi čas. Po tem tedniku je bil v letih 1944-1945 poimenovan vestnik OF in NOV za Štajersko in Koroško in v istih letih še dnevnik kot glasilo NOB na Štajerskem.

Glasilo OF za Štajersko in Prekmurje Novi čas je urejal Ferdo Godina, ki je pisal o zmagi in povojnem stanju v svetu in pri nas ter povezovanju jugoslovanskih dežel.

Literatura:
Kuzmič, Franc: Časopisje raznih strank v Prekmurju. Zbornik soboškega muzeja 1 [ur. Metka Fujs]. Murska Sobota: Pokrajinski muzej, 1990, str. 75-88.
Novi čas (1944-45). Enciklopedija Slovenije (Nos-Pli). Ljubljana: Mladinska knjiga, 1994, str. 27.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam