Zemljevid
NOVI ČAS, glasilo Osvobodilne fronte za Štajersko in Prekmurje, je izhajal leta 1945 v Murski Soboti pod okriljem delegacije Slovenskega narodnoosvobodilnega sveta (SNOS) za Prekmurje. Preberi več
V Prekmurju so že v letih 1932-1933 mladi prekmurski krščanski socialisti in kasneje uredniki Janez Titan, Rudi Čačinovič in Miško Kranjec v smislu levičarske politične smeri, ki je zahtevala dokončno izvedbo agrarne reforme v Prekmurju, izdajali tednik za gospodarstvo in prosveto Novi čas. Po tem tedniku je bil v letih 1944-1945 poimenovan vestnik OF in NOV za Štajersko in Koroško in v istih letih še dnevnik kot glasilo NOB na Štajerskem.

Glasilo OF za Štajersko in Prekmurje Novi čas je urejal Ferdo Godina, ki je pisal o zmagi in povojnem stanju v svetu in pri nas ter povezovanju jugoslovanskih dežel.

Literatura:
Kuzmič, Franc: Časopisje raznih strank v Prekmurju. Zbornik soboškega muzeja 1 [ur. Metka Fujs]. Murska Sobota: Pokrajinski muzej, 1990, str. 75-88.
Novi čas (1944-45). Enciklopedija Slovenije (Nos-Pli). Ljubljana: Mladinska knjiga, 1994, str. 27.