• 7. november 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 7. november 2018 ob 19. uri v CDV: Odprtje slikarske razstave. Tam od vzhoda, od Ljubljane divna pesem se glasi ….ZIC
  • 8. november 2018 na Vrhniki:  Pohod s kulturnim programom: Po poti Cankarjevih obeležij. DUV
  • 9. november 2018 ob 19.30 v CDV: Dobrodelni koncert. Lions klub Vrhnika, ZIC
  • 11. november 2018 ob 11.11 na Sveti Trojici: Odkritje spomenika, zveneče skulpture Alenke Vidrgar: Padlim in pogrešanim v prvi svetovni vojni (1914 – 1918). MDV, TDB, CKV, ZIC, OV
  • 12. november  2018 ob 17. uri v CDV: Literarna delavnica za odrasle: Analiza in ustvarjanje ob branju Cankarja. JSKD OI Vrhnika
  • 13. november 2018 ob 18. uri v CDV: Odprtje dokumentarne razstave: Prva svetovna vojna na Vrhniškem; Predavanje Dimitrija Kebeta: Resnica o Cankarjevi smrti. MDV, ZIC
  • 14. november 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 17. november 2018 ob 19. uri v CDV: Ob ljudskih pesmih in pripovedih: Ivan Cankar: Sveti Janez v Biljkah. KUD Ligojna – Sadika, Trlce, ZIC
  • 19. november 2018 ob 17. uri v CKV: Moja knjižnica praznuje; Dan in teden splošnih knjižnic: Predstavitev zbornika črtic in ilustracij literarnega in likovnega natečaja »Cankar danes« in »Cankar in jaz«: Črtice. CKV, ZIC, OŠIC, Škrateljc, OŠAMS
  • 20. november 2018 od 9. do 19. ure v CKV in B: Moja knjižnica praznuje; Dan in teden splošnih knjižnic: Dan brezplačnega vpisa za nove člane. CKV
  • 20. november 2018 ob 17. uri v CKV: Moja knjižnica praznuje; Teden splošnih knjižnic: Predstavitev knjige Igorja Grdina: Ivan Cankar, portret genija. Založba Beletrina, Nauportus viva, CKV
  • 20. november 2018 ob 19. uri v CDV: Predstavitev ponatisa: France Dobrovoljc: Cankarjev album; Več medijski projekt: Lado Jakša: Da bi slišali na svoja ušesa in videli na svoje oči ZIC, CKV, OV
  • 21. november 2018 od 9. do 19. ure v CKV: Moja knjižnica praznuje; Dan in teden splošnih knjižnic: Ob evropskem letu kulturne dediščine: Ogled Cankarjevih prvotiskov in Cankarjevega koledarja 2018. CKV
  • 21. november 2018 ob 17. uri v CKV: Pravljična urica s kamišibaj predstavo: I. C./KD Drevored: Bela krizantema; Pehar suhih hrušk. Nauportus viva, CKV
  • 21. november 2018 ob 18. uri v CDV: Srečanje narodnih noš ter ljudskih pevcev in godcev  TDB, ZIC
  • 22. november 2018, od 9. do 19. ure v CKV:  Moja knjižnica praznuje; Dan in teden splošnih knjižnic: Moja knjižnica praznuje s kavo in piškoti.  CKV
  • 23. november 2018, od 9. do 19. ure v CKV in B: Moja knjižnica praznuje; Dan in teden splošnih knjižnic: Dan modrih knjig. CKV
  • 24. november 2018 ob 10. uri v Sinji Gorici: Odkritje pomnika spominskemu bojnemu znaku Sinja Gorica 27. 6. 1991. OZVVS, TO Vrhnika
  • 24. november 2018 ob 18. uri v CDV: Državno srečanje odraslih literatov 2018: V zavetju besede. JSKD OI Vrhnika, Mentor, ZIC
  • 24. november 2018 ob 18. uri v c. sv. Pavla: Slovesna peta sv. maša: Ob 100. obletnici smrti pisatelja Ivana Cankarja. Župnišče Vrhnika, MeCePZ sv. Pavla
  • 28. november 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 30. november 2018 ob 18. uri v CDV: 21. samostojni letni koncert: Ob mednarodnem dnevu invalidov. Društvo invalidov Vrhnika
  • 30. november 2018 ob 19.30 v Šmihelu na avstr. Koroškem: Predstavitev Cankarjevega leta 2018 na Vrhniki. Razstave Ljudstvu je spomenik všeč, Enajsta šola danes …; Dramski recital: Brezčasnost Ivana C.. SPZ, ZIC, MDV, CKV, OŠIC
  • November 2018 v Dom UV: Razstava klekljanih čipk: Cankar in Vrhnika. DUV, Dom upokojencev Vrhnika
  • November, december 2018 v CKV: Razstava knjižnih ilustracij: Cankar v stripu. ZIC, Zavod Škrateljc, CKV, JAK, OŠIC
  • November, december 2018 v CKV: Razstava ilustracij likovnega in literarnega natečaja: Črtice; Cankar danes, Cankar in jaz. ZIC, Zavod Škrateljc, CKV, JAK, OŠIC