Navezanost na Mengeš

"Mladi Šubelj je bil zelo navezan na Mengeš. S tedanjim organistom Petrom Liparjem – starejšim ga je vezalo posebno prijateljstvo. Kadar je bil prost in popoldne v Drami ali kje drugje ni nastopal, je prihajal v Mengeš in pel pri nedeljski maši ob desetih. Nekateri se še spominjajo ganljivega slovesa, ko je zadnjo nedeljo pred odhodom v Ameriko po maši skupaj z zborom zapel: »Marija skoz življenje voditi srečno znaš …« Zvečer pa je z Jožetom Gostičem in domačimi pevci nastopil še na koncertu v Radomljah. V daljno Ameriko se je Šubelj odpravil 27. januarja 1928." Preberi več
(Stane Stražar: Anton Šubelj – Slavček dveh celin, Slamnik 17. 9. 1993, št. 8–9, letnik 31, str. 12.)