skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Nataša Kokošinek - Kratek oris zgodovine šolstva na Jesenicah

Vsebino dokumenta predstavlja prispevek z naslovom Kratek oris zgodovine šolstva na Jesenicah, ki ga je napisala Nataša Kokošinek. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Preberi več

Kratek pregled zgodovinskega razvoja šolstva na Jesenicah je nastal na podlagi podatkov, pridobljenih iz arhivskega gradiva Gornjesavskega muzeja Jesenice, Slovenskega šolskega muzeja, Zgodovinskega arhiva Ljubljana, Nadškofijskega arhiva Ljubljana in jubilejnih zbornikov posameznih izobraževalnih ustanov. Avtorica opisuje razvoj šolstva na Jesenicah od prve šole Pri Janezku na Murovi do današnjega obdobja, ko na Jesenicah z okolico delujejo: osnovni šoli Prežihovega Voranca in Toneta Čufarja, osnovna šola Poldeta Stražišarja (s prilagojenim programom), Glasbena šola Jesenice, Gimnazija Jesenice, Srednja šola Jesenice, Fakulteta za zdravstvo in Ljudska univerza Jesenice.Dokument vsebuje tudi fotografiji, ki prikazujeta stavbo, v kateri je bila prva šola Pri Janezku na Murovi (foto Božo Črešnik okoli leta 1970), in jeseniški šolski odbor z učiteljem Janezom Klobčičem pred letom 1900. Obe fotografiji hrani Gornjesavski muzej Jesenice.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Nataša Kokošinek

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

krajevna zgodovina, ŠOLSTVO, Jesenice, Zgodovinski pregledi, ETNOLOGIJA

Datum objave

31.10.2018 09:53

Zadnja sprememba

08.10.2018 18:34

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam