Najszvetejsega Szrca Jezusovoga veliki kalendar (1904-1944);

Franc Ivanocy je za leto 1904 s sodelavci pripravil NAJSZVETEJSEGA SZRCA JEZUSOVOGA VELIKI KALENDAR, ki so ga v 4000 izvodih razprodali. Prve tri letnike je uredil sam, nato je bil urednik Jožef Klekl ml., kasneje še Jožef Klekl st., izhajal pa je do leta 1944. Preberi več
Obseg in vsebina koledarja kot tudi njegovo ime so se večkrat spreminjali, kar pa zadeva notranjo razporeditev pa so uredniki v glavnem sledili zadanemu konceptu. Ta je v začetnem delu vseboval datumski koledar po mesecih, letno vremensko napoved, navedbo cerkvenih praznikov, zvezdoslovne in druge praktične podatke, sledili so nabožni, kulturno-zgodovinski in poljudnoznanstveni članki, potem publicistični del in na koncu praktični nasveti, črtice, pesmi, obvestila, šale in oglasi. Poleg sicer pretežno nabožne proze in poezije so bile zastopane tudi posvetne zvrsti, med katerimi so v poeziji opaznejše domoljubne, krajinske in priložnostne pesmi.

Literatura:
Jesenšek, Marko: Oblikovanje publicističnega jezika v slovenskem panonskem jezikovnem prostoru. Poglavja iz zgodovine prekmurskega knjižnega jezika. Maribor: Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti, Filozofska fakulteta 2013, str. 254-260.
Just, Franci: Med verzuško in pesmijo: poezija Prekmurja v prvi polovici 20. stoletja. Murska Sobota: Franc-Franc, 2000.
Kuzmič, Franc: Bibliografija prekmurskih tiskov: 1920-1998. Ljubljana: ZRC SAZU, Založba ZRC, 1999.
Škafar, Ivan: Bibliografija prekmurskih tiskov od 1715 do 1919. Ljubljana: Slovenska akademija znanosti in umetnosti, 1978.