skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Naslednja leta v razvoju Novega ted­nika niso prinesla bistvenih spre­memb, razen z zamudo prejete Šlan­drove nagrade, ki jim jo je štiri leta prepozno podelila celjska občinska skupščina.

Preberi več
Osnovni koncept je osta­jal vseskozi podoben, z manjšimi kozmetičnimi spremembami pa so razbijali časniku grafično enoličnost. Zaradi vloge informativnih medijev v »procesu družbenega dogovarjanja in samoupravnega sporazumevanja«, kot se je samoupravljanju takrat lepo reklo, so pri Novem tedniku večkrat izdali tudi posebne šte­vilke ali pa priloge k tedniku, v kate­rih so objavljali različne programe ali osnutke programov družbenopolitič­nih organizacij in sa­moupravnih interesnih skupnosti. Če­prav je bilo gradivo tiskano v viso­kih nakladah, si povprečen bralec s precej nezanimivo vsebino ni vedel veliko pomagati.
Kako je oblast v tistem času čutila potrebo po obveščanju svojih občanov, nam nazorno pokaže primer iz leta 1974, ko so Novi tednik prvič tiskali v nakladi 50.000 izvodov, od tega okrog 30.000 za vse zaposlene v celjski ob­čini. Objavili so »programe dejavnosti sa­moupravnih interesnih skupnosti in njihove finančne zahtevke za izved­bo dejavnosti«. Tudi tiskanje 90.000 izvodov posebne izdaje Novega ted­nika, v kateri je bil objavljen pro­gram dejavnosti samoupravne inte­resne skupnosti pokojninskega in in­validskega zavarovanja, je bil na­menjen »obveznemu« obveščanju za­poslenih. Podobnih akcij je bilo še več.

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Avtor besedila

Janko Germadnik

Ključne besede

ČASNIKI, ČASOPISI

Datum objave

19.11.2010 09:23

Zadnja sprememba

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam