Muzejska zbirka orožja Pokrajinskega muzeja Celje

Zbirka orožja v Pokrajinskem muzeju Celje je v slovenskem merilu med obsežnejšimi, odlikuje pa jo tudi velik vsebinski oziroma tehnični razpon, saj je v njej enakovredno zastopano tako hladno kot ognjeno - strelno orožje.

Preberi več
Strokovnjaki so eksponate za potrebe razstave in predstavitve na spletu posebej pregledali in jih opremili z ustreznimi opisi na osnovi najnovejših strokovnih spoznanj. Kataloški popis ognjenega strelnega orožja je opravil Janko Jeličić, višji kustos Hrvatskog povijesnog muzeja v Zagrebu, hladno orožje pa je strokovno obdelala Tatjana Badovinac, muzejska svetovalka v Pokrajinskem muzeju Celje.

Celotna zbirka je razdeljena v dva temeljna sklopa:

kopje, meč, OROŽJE, sablja, STRELNO OROŽJE, ZAŠČITNA OPREMA