skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Tara Šfiligoj in Kaja Zagožen, 8. c OŠ 8 talcev Logatec, mentorica Jasna Brenčič

 

Preberi več

Hodim po jasi, na miren, hladen večer. Slišal sem, da je to območje prepovedano, ker tukaj živi mož s sekiro ali kot mu pravijo na vasi – Ponočni mož. Med hojo razmišljam, če poznam koga, ki ga je ubil, in v trenutku, ko se spomnim, da je bil umorjen eden izmed mojih bivših sošolcev, nehote stopim na vejo. Pok veje me zelo prestraši, a še bolj me prestraši lajež, ki ga slišim iz gozda. Čez nekaj trenutkov vidim pse, ki se mi nevarno bližajo z robu jase. Spomnim se, da sem zjutraj vzel s seboj aspirine, za katere vem, da škodujejo psom. Vržem jim jih in oni jih meni nič, tebi nič pojejo. Ko se cvileč začnejo vračati, od koder so prišli, slišim šušljanje listov v bližini. Obrnem se in grem pogledat, kdo bi se še sprehajal po gozdu. Nato ga zagledam, s sekiro v roki stoji na drugem koncu jase. Ko mirno stopam proti njemu, se nenadoma zataknem v korenino. Približa se mi. Nekaj časa me hladokrvno gleda, a jaz se ga ne bojim. Nekaj mi pravi, naj, tudi če me je strah, ne bežim. V naslednjem trenutku popolnoma ponori, zagrabi sekiro in ...

* * *

Danes je lep, miren večer. Dolgčas si prebijam s sekanjem drv za zimo. Naenkrat zaslišim pok veje. Le kdo bi hodil po mojem območju? Pse pošljem pogledat za vsiljivcem. Ker se ne vrnejo kmalu, se sam podam v gozd. Na poti jih srečam, kako se cvileče vračajo. Zavoham vonj po zdravilu. Hodim naprej, dokler ne pridem na rob jase. Tam ga zagledam, kako stoji mirno, brez kančka strahu na obrazu, napoti se proti meni, a se naenkrat ustavi. Stopim do njega. Nekaj časa ga gledam. Zakaj se mi zdi tako znan? Jeza v meni raste, pograbim sekiro ter mu hladnokrvno odsekam glavo. Gledam, kako se njegovo truplo zruši na tla, njegova glava pa se počasi prikotali do mojih nog. Zagrabim jo ter jo, ko pridem domov, obesim na steno pred spalnico. Ponoči se pretvarjam, da se z njim pogovarjam, kar me začuda zelo pomirja. Naenkrat vstopi v sobo pes. Nekaj drži v svojem gobcu. Ko zagledam verižico, ki sem jo dal osebi, ki je edina živa odšla pred leti iz tega gozda, se zavem, da je umorjeni mladenič moj sin.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam