Miranda Brataševec

Miranda Brataševec se je rodila leta 1958 v Postojni. Je magistra državnih in evropskih zadev. Leta 2009 je v samozaložbi izdala pesniško zbirko Afrika, leta 2010 osebno izpoved Iskanje samega sebe, opremljeno z mandalami, ter knjigo Himalaja ali v objemu neskončnosti. Oblikovala je scenarij za otroško lutkovno igrano predstavo Furbasto koce in igro Kastor in Poluks ali pot do ravnotežja, posvečeno pokojnemu bratu Silvanu Furlanu. Maja 2013 je na odru velike dvorane Kulturnega doma uprizorila svojo pravljico Anika gre iskat ogenj. Miranda Brataševec tudi slika, imela je dve samostojni razstavi. Svoje delo in znanje deli na kulturnem in izobraževalnem področju mladih, med drugim uspešno vodi Ustanovo Silvana Furlana, fundacijo za razvoj kulture.