skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Mednarodno sodelovanje Gasilske zveze Celje

Po večletnem sodelovanju sta Občinska gasilska zveza Celje in Občinski vatrogasni savez Varaždin 19. septembra 1982 v Varaždinu podpisali listino o pobratenju.Istega leta je začela Občinska gasilska zveza Celje navezovati tudi stike z zahodnonemškim mestom Erding.Iz poročila ObGZ Celje za leto 1987 je razvidno, da je bila takrat gasilska zveza pobratena z OGZ Sisak, Doboj in Varaždin, aktivno pa je sodelovala z OGZ Čuprija, Banoviči, Bitola, Titov Veles in Split. S ciljem pridobivanja strokovnih izkušenj na področju gasilske tehnike in strokovnosti pri izvedbi vaj in tekmovalnih nastopov je sodelovala z gasilci iz Avstrije in Zahodne Nemčije.

Preberi več
23. junija 1990 je bila med praznovanjem 110-letnice delovanja Gasilskega društva Vojnik podpisana listina o sodelovanju gasilcev Celja in Erdinga.
Zelo aktivno se je nadaljevalo sodelovanje s prijateljskimi društvi Erding, Grevenbroich in Singen.
Gasilci iz Erdinga so organizirali tečaj za uporabnike izolirnih dihalnih aparatov, ki se ga je udeležilo 12 operativnih članov (Marjan Jovan, Vinko Sentočnik, Franc Mirnik, Iztok Brecl, Dejan Brecl, Jože Ratajc, Ivan Jezernik, Adolf Janc, Slavko Božnik, Boris Kozumurnik, Peter Lubej in Zvone Pliberšek) pod vodstvom poveljnika Gasilske zveze Slovenije Toneta Sentočnika. To so bili prvi slovenski prostovoljni gasilci, usposobljeni za uporabo izolirnih dihalnih aparatov pri intervencijah.
Po osamosvojitvi so prijateljski stiki z gasilskimi zvezami z območja nekdanje Jugoslavije, z izjemo Varaždina, zamrli. S prijateljskimi društvi iz Nemčije pa je zveza obnovila listine o prijateljstvu.
V zadnjih letih gasilska zveza Celje aktivno sodeluje s prijateljskimi gasilskimi društvi Singen in Grevenbroich ter Vatrogasno zajednico Varaždin. Sodelovanje z gasilci iz Erdinga pa je povsem zamrlo.  Sodelovanje z gasilci iz Grevenbroicha in Singna temelji predsem na srečanjih, ki se izvedejo vsaki dve leti.  Med slovenskimi gasilskimi zvezami ima GZ Celje podpisano listno o prijateljstvu z GZ Slovenske Gorice.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam