Matjaž Rolih - knjižničar, pravljičar, domoznanec

Rojen je v Ljubljani, kjer se je tudi šolal. Večji del svojega življenja je preživel v Zalogu

Preberi več

V Knjižnici Zalog, enoti Mestne knjižnice Ljubljana, opravlja delo knjižničarja. Vedno ga je vodila misel, da naj knjižničar ne čaka na bralca, ampak naj se mu približa z različnimi oblikami svojega dela. Zato se je knjižnica kmalu po odprtju leta 1990 povezala z lokalno skupnostjo: s šolo, vrtcem, takratno Krajevno skupnostjo in posameznimi uporabniki knjižnice, ki so pokazali veliko navdušenje nad novo ustanovo v Zalogu.

Matjaž pri svojem delu deluje na različnih področjih: kot knjižničar, domoznanec, pripovedovalec pravljic, govornik na otvoritvah razstav in dogodkov ter celo kot Dedek mraz na novoletnih prireditvah za otroke.

Matjaž Rolih in Anja Frković Tršan

Anja Frković Tršan