Zemljevid

Pravljica je tista prva literarna vsebina, s katero se malček, bodoči bralec, prvič sreča. Zato Matjaž ves čas pripoveduje pravljice. Trenutno se njegove pravljice odvijajo v Knjižnici Zalog vsako sredo ob 17. uri, pa tudi med tednom v dopoldanskem času, ko knjižnico obiščejo otroci iz zaloškega vrtca Pedenjped.

Preberi več

Nekaj let je enkrat na mesec obiskoval tudi vrtec in šolo na Jančah in Lipoglavu. Sam pravi, da so bila to čudovita leta. Otroci so spraševali svoje vzgojitelje, kdaj bo spet prišel pravljičar, kajti vedno je s seboj prinesel zbirko pravljic, katere vsebino je naslednji mesec zamenjal.

Matjaž Rolih in Anja Frković Tršan

Anja Frković Tršan