skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Maslo – Lešnik – Krašovec – Hribar

Leto 1964 je na Slovenskem minilo v znamenju sporov med politiko in in­telektualci, ki so imeli za posledico ukinitev Perspektiv. V kinematogra­fih so se Slovenci smejali filmu Ne joči, Peter, Celjski tednik pa je dopol­nil devetnajst let.

Preberi več
Prišlo je tudi do sprememb v vodstvu časopisa; po uspešnih petnajstih letih je Toneta Ma­sla na mestu glavnega urednika zame­njal Rudi Lešnik. Za odgovornega urednika je bil imenovan Jure Kra­šovec in nato sredi leta Drago Hri­bar. Tega leta je bil Celjski tednik še ved­no sestavni del časopisnega gra­fičnega podjetja Celjski tisk, prodaj­no in naročniško ter seveda tudi vse­binsko pa se je usmeril še na tri po­savske občine (Sevnica, Krško in Bre­žice).
V tem obdobju je časnik še bil okrajno glasilo SZDL in čeprav so ga organizacije socialistične zveze prev­zele v delno financiranje, je podobno kot ostali »pokra­jinski tiski« zašel v denarne težave.
Po vseh občinah so potekali razgovo­ri s predstavniki občinskih skupščin in družbeno-političnih organizacij »o vsebini, organizaciji in financiranju« Celjskega tednika. Načelni dogovori so bili sprejeti v zadovoljstvo vseh strani, saj so bili povsod voljni »spre­jeti ustanoviteljske pogodbe za pet let«, pri čemer je večina občin pred­lagala, da bi Celjskemu tedniku pri­ključili še Uradni vestnik. S tem bi na­mreč »omogočili širšemu krogu ob­čanov, da bodo pravočasno seznanje­ni s predpisi, kijih sprejemajo skupš­čine«.
Besede uredni­ka Rudija Lešnika, da »soglasje v ob­činah kaže svetlejšo perspektivo«, so se izkazale za preveč optimistične. Že v poletnih mesecih naslednjega leta je celotnemu »pokrajinskemu tisku« v Sloveniji grozil pravi kolaps. Olje na ogenj so prilili še pomisleki in razpra­ve, ki so celo načenjali vprašanje »o potrebnosti pokrajinske­ga tiska ob razširjenosti ve­likih časopisov ter stalnega naraščanja uporabnikov radijskih in televizijskih sprejemnikov«.

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Avtor besedila

Janko Germadnik

Ključne besede

ČASNIKI, ČASOPISI

Datum objave

18.11.2010 08:08

Zadnja sprememba

21.02.2018 07:47

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam