Maslo – Lešnik – Krašovec – Hribar

Leto 1964 je na Slovenskem minilo v znamenju sporov med politiko in in­telektualci, ki so imeli za posledico ukinitev Perspektiv. V kinematogra­fih so se Slovenci smejali filmu Ne joči, Peter, Celjski tednik pa je dopol­nil devetnajst let.

Preberi več
Prišlo je tudi do sprememb v vodstvu časopisa; po uspešnih petnajstih letih je Toneta Ma­sla na mestu glavnega urednika zame­njal Rudi Lešnik. Za odgovornega urednika je bil imenovan Jure Kra­šovec in nato sredi leta Drago Hri­bar. Tega leta je bil Celjski tednik še ved­no sestavni del časopisnega gra­fičnega podjetja Celjski tisk, prodaj­no in naročniško ter seveda tudi vse­binsko pa se je usmeril še na tri po­savske občine (Sevnica, Krško in Bre­žice).
V tem obdobju je časnik še bil okrajno glasilo SZDL in čeprav so ga organizacije socialistične zveze prev­zele v delno financiranje, je podobno kot ostali »pokra­jinski tiski« zašel v denarne težave.
Po vseh občinah so potekali razgovo­ri s predstavniki občinskih skupščin in družbeno-političnih organizacij »o vsebini, organizaciji in financiranju« Celjskega tednika. Načelni dogovori so bili sprejeti v zadovoljstvo vseh strani, saj so bili povsod voljni »spre­jeti ustanoviteljske pogodbe za pet let«, pri čemer je večina občin pred­lagala, da bi Celjskemu tedniku pri­ključili še Uradni vestnik. S tem bi na­mreč »omogočili širšemu krogu ob­čanov, da bodo pravočasno seznanje­ni s predpisi, kijih sprejemajo skupš­čine«.
Besede uredni­ka Rudija Lešnika, da »soglasje v ob­činah kaže svetlejšo perspektivo«, so se izkazale za preveč optimistične. Že v poletnih mesecih naslednjega leta je celotnemu »pokrajinskemu tisku« v Sloveniji grozil pravi kolaps. Olje na ogenj so prilili še pomisleki in razpra­ve, ki so celo načenjali vprašanje »o potrebnosti pokrajinske­ga tiska ob razširjenosti ve­likih časopisov ter stalnega naraščanja uporabnikov radijskih in televizijskih sprejemnikov«.