Zemljevid
V verskem oziru so bile posebno dejavne Marijine družbe za dekleta, žene in mladeniče. V ljubljansko škofijo jih je vpeljal in podpiral ljubljanski škof Anton Bonaventura Jeglič in so svoj razmah doživele v prvi polovici 20. stoletja. Preberi več
Manica Šmon je postala prva vodnica dekliške Marijine družbe. Poleg tega je bila ves čas tudi odbornica in blagajničarka pri KIPD in je skrbela za red v društvenem domu. S tem je bila v veliko pomoč župniku Berniku. V letu 1910 je kar 40 članic bivalo v ZDA, s katerimi si je župnik Bernik redno dopisoval. V letu 1920 so bile članice, bivajoče v ZDA, izbrisane iz domžalske družbe in slovesno priključene k slovenski Marijini družbi v New Yorku.