Marija Babič - Utrinki iz Planine pod Golico

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Utrinki iz Planine pod Golico, ki jo je napisala Marija Babič (roj. Razinger). Preberi več
Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Utrinki iz Planine pod Golico, ki jo je napisala Marija Babič (roj. Razinger) in je objavljena v knjižici Kako so v Planini pod Golico včasih živeli. Avtorica opisuje spomine na otroško zdraviliško kolonijo, ki je delovala v Planini pod Golico v tridesetih letih. Opiše tudi naselje počitniških hišic, ki je nastalo po drugi svetovni vojni. Dokument vsebuje tudi štiri fotografije: Razglednica Planina - Sv. Križ okoli leta 1920, Restavracija Planina leta 1923, Počitniška hiša Franca Koširja v Črnem Vrhu ter Počitniška hišica Albina Babiča v Črnem vrhu.

Črni Vrh, DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, Jesenice, krajevna zgodovina, Planina pod Golico