• 1. maj 2018 ob 6. uri na Vrhniki: Cankarjevi dnevi 2018: Prvomajska budnica. Pihalni orkester Vrhnika
  • 1. maj 2018 ob 10. uri v SM: Cankarjevi dnevi 2018: Praznični piknik s kulturnim programom: Živel, 1. maj!. TDB
  • 2. maj 2018 ob 10. uri v SM: Cankarjevi dnevi 2018: Praznični piknik s kulturnim programom: Živel, 1. maj!. TDB
  • 2. maj 2018 ob 10. uri v Drenovem Griču: Cankarjevi dnevi 2018: Tek po mejah krajevnih skupnosti. ŠD Dren Drenov Grič-Lesno Brdo
  • 2. maj 2018 ob 17. uri v SM: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 3. maj 2018 na Vrhniki: Pohod s kulturnim programom: Pot po Cankarjevih obeležjih. DUV
  • 3. maj 2018 ob 17.30 uri v CKV: Lutkovna predstava: I. C./Boris Kononenko: Pes, mačka, miši. Nauportus viva, CKV
  • 4. maj 2018 ob 10.30 v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Gledališka predstava po ljudskem motivu Tolovaj Mataj F. Milčinskega: Nataša Keser: Srečanje. OŠAMS, ZIC
  • 4. maj 2018 ob 11. uri na Drči: Cankarjevi dnevi 2018: Polaganje venca padlim za svobodo. ZB NOB Vrhnika
  • 4. maj 2018 ob 20. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018 Koncert: Pogreto zelje. Folklorna skupina Šumnik Borovnica
  • 5. maj 2018 ob 10. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Predavanje Ljuba Mohoriča Biseri barja; Mali blatec, Jurčevo šotišče, Kuclerjev kamnolom. ZIC
  • 5. maj 2018 ob 20. uri v CKV: Cankarjevi dnevi 2018: Proslava s Partizanskim pev. zborom Pinko Tomažič iz Trsta: 73. obletnica osvoboditve Vrhnike. ZB NOB, ZIC
  • 6. maj 2018 ob 19.30 v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Veseloigra v dveh dejanjih: Zakonske nadloge. KUD Ligojna – Sadika
  • 8. maj 2018, ob 19. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Odprtje likovne razstave Cankar v stripu; Gledališko-stripovski performans Cankar strip. Zavod Škrateljc, CKV, ZIC
  • 9. maj 2018 ob 17. uri pred Cankarjevim spomenikom na Vrhniki: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 9. maj 2018 ob 17. uri v CKV: Predstavitev knjige Toneta Kuntnerja Zamrznjena pomlad. CKV
  • 9. maj 2018 ob 18. uri cerkev sv. Trojice: Cankarjevi dnevi 2018: Maša za pisatelja Ivana Cankarja; Odprtje razstave Mire Ličen Krnpotič in koncert MePZ Anton Foerster iz Ljubljane: Podobe iz sanj. Nauportus viva
  • 10. maj 2018 ob 8. uri DUV: Cankarjevi dnevi 2018: Balinarski turnir v počastitev občinskega praznika. DUV
  • 10. maj 2018 ob 9. uri v CSH: Cankarjevi dnevi 2018: Vodenje po poteh Cankarjeve mladosti. ZIC
  • 10. maj 2018 od 9. do 15. ure, Vrhnika, CKV: Strokovni izlet društva klasikov: Na Vrhniko – v Cankarjevem letu. Društvo klasikov, ZIC, CKV, GVŠ
  • 10. maj 2018 od 9. do 18. ure v CSH: Dan odprtih vrat s kavo, hruškami in igro brklc. ZIC
  • 10. maj 2018 ob 10. uri VIC: Cankarjevi dnevi 2018: Odkritje Cankarjevega reliefa. MORS, Občina Vrhnika
  • 10. maj 2018 od 10. do 19. ure MDV: Cankarjevi dnevi 2018: Dan odprtih vrat MDV in stalne razstave Florisa Oblaka. MDV
  • 10. maj 2018 ob 20. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Slavnostna akademija Občine Vrhnika; Gledališka predstava: Skozi življenje Ivana Cankarja. Občina Vrhnika, RTV SLO-Ars, ZIC
  • 10. maj 2018 na Sveti Trojici: Pohod s kulturnim programom: Čebelice na Sv. Trojici. Vrtec Vrhnika
  • 10. maj 2018 v VV: Delavnice, praznovanje, kulturni program Vrtec Vrhnika, enota Želvica Vse najboljše, Ivan Cankar!. VV
  • 11. maj 2018 od 10. do 12. ure v OŠIC: Cankarjevi dnevi 2018: Javna kulturna prireditev: Evropejčki na Vrhniki. OŠIC, OŠAMC, Vrtec Vrhnika, DUV
  • 11. maj 2018 ob 17. uri v CKV: Cankarjevi dnevi 2018: Nastop društva Slovencev iz Srbije: Cankar se predstavi. MePZIC
  • 11. maj 2018 ob 18. uri CSH: Cankarjevi dnevi 2018: Postavljanje vogalnih kamnov na Klancu na hišah, povezanih s Cankarjevim življenjem; Igra po motivih Ivana Cankarja: Sveti Janez v Biljkah. MMG, KUD Ligojna – Sadika
  • 11. maj 2018 ob 20. uri v CDV:Pomladni koncert. Pihalni orkester Vrhnika
  • 12. maj 2018 ob 10. uri na Planina: Cankarjevi dnevi 2018: Slavnostno odprtje s kulturnim programom:
  • Nova koča na Planini. Planinsko društvo Vrhnika
  • 12. maj 2018 ob 20. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: 2. mednarodni festival PZ in KD Ivana Cankarja, 1. del
  • Pod jasnim nebom rdeča roža. MePZIC, ZIC
  • 14. do 18. maj 2018 v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Razstava knjižnih novosti; Razstava likovnih del učencev. OŠAMS
  • 14. maj 2018 ob 10.15 uri v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Cankarjeve črtice, 1. triada. OŠAMS
  • 14. maj 2018 ob 18. uri v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Literarno popoldne z gosti (Tone Kuntner, Mirjam Suhadolnik, Niko Nikolčič) in predstavitev knjige Cankar za vedno. OŠAMS
  • 14. maj 2018 ob 20. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Javno poslušanje radijske igre Ivan Cankar/Borut Trekman: Kurent. RTV SLO-Ars, CKV, ZIC
  • 15. maj 2018 ob 10.15 v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Cankarjeve črtice, 4., 5. r.. OŠAMS
  • 15. maj 2018 ob 18. uri v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Večer petja in plesa; Dramatizacija črtice I. C.: Mater je zatajil. OŠAMS
  • 15. maj 2018 ob 18. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Letni koncert PZ Miškolini in Kuštravci: Poj z menoj. OŠIC, ZIC
  • 16. maj 2018 ob 10. uri v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Deklamacije pod krošnjami, 1. triada. OŠAMS
  • 16. maj 2018 ob 16. uri v CKV: Besedne igre z Ano Porenta: Literarnica. CKV, JSKD OI Vrhnika
  • 16. maj 2018 ob 16.30 v Ljubljani: Koncert v Domu upokojencev Dravlje: V Cankarjevem letu. MePZ Mavrica
  • 16. maj 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 16. maj 2018 ob 18. uri v CDV: Literarna delavnica za odrasle: Analiza in ustvarjanje ob branju Cankarja. JSKD OI Vrhnika
  • 16. maj 2018 ob 18. uri v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Pride Cankar v gledališče, 1. del. OŠAMS
  • 17. maj 2018 v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Slomškov slikarski atelje. OŠAMS
  • 17. maj 2018 ob 18. uri v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Pride Cankar v gledališče, 2. del. OŠAMS
  • 17. maj 2018 ob 18. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Zaključek 7. festivala otroške poezije Rimaraja. ZIC, CKV, OŠIC, GŠV
  • 18. maj 2018 ob 9. uri v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Knjiga, moja prijateljica: Obisk kulturnika, 1. triada. OŠAMS
  • 18. maj 2018 v OŠAMS: Kulturni teden v OŠ Antona Martina Slomška: Knjižna čajanka. OŠAMS
  • 18. maj 2018 v KCV: Predstavitev raziskovalnih nalog, podelitev nagrad49. državno srečanje Mladi raziskovalci zgodovine. ZPMS, CKV, Moja Ljubljanica
  • 19. maj 2018 ob 8. uri Vrhnika – Kuren: Cankarjevi dnevi 2018: Voden pohod s kulturnim programom: Po poteh prečudnega kraja. DLNON, ZIC, Anka Grom
  • 19. maj 2018 ob 20. uri Park samostojnosti: Cankarjevi dnevi 2018: Pomladni koncert : Zunaj sije gorki maj. Big band Vrhnika, ZIC
  • 22. maj 2018 ob 19. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Oj, ta noč, milobe polna! Izid ponatisa pesniške zbirke Ivan Cankar: Erotika in odprtje slikarske razstave Bojan Mavsar: Erotika. CKV, ZIC
  • 23. maj 2018, ob 17. uri na Sveti Trojici: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 24. maj 2018 ob 17. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Medgeneracijsko sodelovanje:Z roko v roki. OŠAMS, DUV, ZIC
  • 24. maj 2018 ob 18.30 uri v Celovcu: Predstavitev Cankarjevega leta 2018 na Vrhniki: Razstave Ljudstvu je spomenik všeč, Enajsta šola danes …. SPZ, ZIC, CKV, MDV, OŠIC
  • 24. maj 2018 Sarajevo: Cankarjevi dnevi 2018: Glasba ne pozna meja: Koncert in predstavitev Cankarja in Vrhnike v cerkvi sv. Anteja v Sarajevu. SDCS, MePZIC
  • 25. maj 2018 Sarajevo: Cankarjevi dnevi 2018: Glasba ne pozna meja: Koncert in predstavitev Cankarja in Vrhnike v frančiškanski cerkvi sv. Anteja v Sarajevu. SDCS, MePZIC
  • 25. maj 2018 Sarajevo: Cankarjevi dnevi 2018: Glasba ne pozna meja: Koncert in predstavitev Cankarja in Vrhnike v pravoslavni cerkvi in katedrali v Sarajevu. SDCS, MePZIC
  • 26. maj 2018 Mostar: Cankarjevi dnevi 2018: Glasba ne pozna meja: Koncert in predstavitev Cankarja in Vrhnike v frančiškanski cerkvi v Mostarju. SDCS, MePZIC
  • 26. maj 2018 od 9. do 20. ure, CDV: Cankarjevi dnevi 2018: 3. festival kave: Dan za skodelico kave. ZIC
  • 26. in 27. maj 201, Športni park Vrhnika: Srečanje mladih slovenskih nogometašev: 1. Cankarjev turnir 2018. ŠD Dren
  • 28. maj 2018 ob 19. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018: Zaključni koncert. GŠV
  • 29. maj 2018 ob 9.30 v Cerknici: Koncert v Domu upokojencev Cerknica: V Cankarjevem letu. MePZ Mavrica
  • 29. maj 2018 ob 19. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018:  Večmedijski projekt o Ivanu Cankarju in odprtje razstave Lada Jakše: Da bi slišali na svoja ušesa in videli na svoje oči. ZIC
  • 30. maj 2018 ob 17. uri v Močilniku: Beremo Cankarja. TDB, CKV
  • 30. maj 2018 ob 19. uri v CDV: Cankarjevi dnevi 2018:  Zaključni koncert. GŠV