Magda Vremec Ragusi

Magda Vremec Ragusi se je rodila leta 1970 v Šempetru pri Gorici. Osnovno šolo je obiskovala v Novi Gorici, Srednjo družboslovno šolo v Novi Gorici in Kopru. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je diplomirala iz primerjalne književnosti in bibliotekarstva. Poezijo je najprej objavljala v Primorskih srečanjih in reviji Mentor. V samozaložbi je leta 2001 izdala pesniško zbirko Val za valom, leta 2003 pa zbirko Pot v toplejše kraje. V zadnjem času sodeluje z nevladno organizacijo Jasa in piše kratko prozo za knjižno zbirko Onežimo svet. Je avtorica več strokovnih prispevkov iz bibliotekarstva. Žena enega moža, mati dveh otrok, sestra treh bratov, hči. Zaposlena je v Goriški knjižnici Franceta Bevka.