Literatura o Borlu

V nadaljevanju je navedena pomembnejša literatura o Borlu. Preberi več
Jože Curk: Trije gradovi - tri usode. V: Ptujski zbornik V, 1985, str. 359-369.
Ivan Stopar: Grajske stavbe v vzhodni Sloveniji. 1. knjiga, območje Maribora in Ptuja, Ljubljana, 1990, str. 22-30.
Igor Weigl: Grad Borl in družina Sauer von und zu Ankenstein. V: Časopis za zgodovino in narodopisje, n. v. 33, 1997, str. 217-228.
Dejan Zadravec: Gospostvo Borl od nastanka do leta 1801. V: Cirkulane – svet Belanov, Cirkulane, 2005, str. 67-82
Marija Hernja Masten: Nemirna meja borlsko završke gospoščine z ogrsko Hrvaško. V: Cirkulane – svet Belanov, Cirkulane, 2005, str. 109-118.
Branko Vnuk,  Marija Hernja Masten, Martin Prašnički: Grad Borl: gradbenozgodovinski razvoj in prispevek v zgodovini rodbine Sauer. Cirkulane, 2010.