Literatura in viri

Literatura in viri:

• Arhiv Muzejskega društva Vrhnika.
  • Jože Jenko: Vrhniška krajevna železnica. Vrhniški razgledi 1, 188‒196, Muzejsko društvo Vrhnika, 1996.
  • Mladen Bogić: 33. bolšji sejem vlakcev, Nova proga, Revija Slovenskih železnic, Ljubljana, maj 2011.
  • Mladen Bogić: 35. sejem modelne železnice v Železniškem muzeju SŽ, Nova proga, Revija Slovenskih železnic, Ljubljana, maj 2012.
  • Tadej Brate: Slovenske muzejske lokomotive, Posebna izdaja revije Gea, Ljubljana, 2004.
  • Božidar Grabnar: Naš pogovor, 9/10Tim, Revija za tehniko in znanstveno dejavnost mladine, Ljubljana, maj-junij 1987.
  • Stanko Granda: Akumulacija kapitala na Vrhniki, Vrhniški razgledi 17, Muzejsko društvo Vrhnika 2016.
  • Peter Habič: Vrhnika, geografska monografija manjšega kraja, Geografski zbornik, letnik 7,SAZU, Ljubljana, 1962.
  • Pavel Mrak: Marjan Smrtnik: Razstava slik, vabilo na razstavo, Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika, 2001.
  • Nebo prekrile majhne, a turbo zverine, Slovenske novice, Ljubljana, 17. avgust 2017.
  • Katarina Oblak Brown: Potovanje na Vrhniko; Razstava ob 120-letnici vrhniške železnice; Kronološki pregled aktivnosti v povezavi z železniško progo Ljubljana – Vrhnika, Vrhnika, oktober 2019.
  • Lidija Pavlovčič: Slikarstvo kot tehnika, slike Vrhničana Marjana Smrtnika, Elgo, avgust 1986.
  • Olga Pivk: Mlini in žage na Vrhniškem, Vrhniški razgledi 14, Muzejsko društvo Vrhnika 2013.
  • Potovanje na Vrhniko, Razstava modelov in slik Marjana Smrtnika ob 120-letnici vrhniške železnice, Muzejsko društvo Vrhnika, Cakarjeva knjižnica Vrhnika, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika, oktober 2019.
  • Razstava v Toplarni, Elektrogospodarstvo, Ljubljana, maj 1981.
  • Matjaž Rolih: Septembrska razstava likovnih del Marjana Smrtnika, Naša skupnost, glasilo SZDL Ljubljana Moste-Polje, Ljubljana, november 1986.
  • Karol Rustja: Vrhniška lokalna železnica. Vrhniški razgledi 4, 76‒96, Muzejsko društvo Vrhnika, 2003.
  • Simon Seljak: Smrtnik v salonu IUV, Naš časopis, Vrhnika, december 1986.
  • Simon Seljak: Razstava slik Vrhničana Marjana Smrtnika, Naš časopis, Vrhnika, julij 1997.
  • Simon Seljak: V avli šole razstava slik in predstavitev nove knjige, Naš časopis, Vrhnika, oktober 2001.
  • Simon Seljak: Vrhnika in pomembne evropske poti, Naš časopis, Vrhnika, november 2006.
  • Marija Stariha Anica: Marjan Smrtnik iz Vrhnike, vabilo na razstavo, Moja pokrajina, olje, Kulturni center Semič, 2009.
  • Gašper Tominc: Razstava ob 120-letnici vrhniške železnice, Marjan Smrtnik: modelar in ljubiteljski slikar, Naš časopis, Vrhnika, november 2019.
  • Polona Zalokar: Hiše se spreminjajo, sledovi ostajajo; Voljčeva cesta in Klis, Vrhniški razgledi 12, Muzejsko društvo Vrhnika 2011.
  • J. Z.: Vrhniški Slomškov dan, Družina št. 41, Ljubljana, oktober 2001.