Zemljevid

Izbrana literatura, v kateri je na razpolago več podatkov o spomenikih prve svetovne vojne na Ptujskem in Ormoškem:

Preberi več
  • Franc Krnjak, Dogodki, letine in vreme od 1909 do 2009,  Središče ob Dravi. V: Kronika 1910-2010 (ur. Marija Hernja Masten), Središče ob Dravi, 2011, str. 200.
  • Marija Hernja Masten, Prva svetovna vojna, skoraj pozabljena tragedija 20. stoletja. V: Slovenstvo na Ptujskem v 20. stoletju ( ur. Ljubica Šuligoj ), Ptuj, 2005, str. 118-137.
  • Martin Prašnički, Velika vojna in Barbarčani, Cirkulane: svet Belanov (ur. Martin Prašnički, Halo), Cirkulane 2005, str. 147-155.
  • Martin Prašnički, Žrtve svetovnih vojn z območja Cirkulan, Cirkulane, 2013.
  • Martin Prašnički, Vojni luzerji 1914-1918, Zgornja Polskava, 2014.
  • Jože Rakuša, Napoti je bil pri urejanju okolja cerkve: pri Sv. Tomažu odstranjeni spomenik na ponovno postavitev čaka že deset let,  Večer, 19. 11. 2002, str. 16.
  • Jože Rakuša, Nazaj na pokopališče: o usodi spomenikov, Večer, 11. 5. 1994.
  • Tonček Luskovič, Kog: krajepis in zgodovinopis, Velenje 2009, str- 413-414.