Uporabljena literatura

Preberi več
BARTOSIEWICZ, Laszlo: Most na Soči – uvodne raziskave živalskih ostankov halštatske naselbine. V: Arheološki vestnik, 1985, str. 123-130
GABROVEC, Stane: Naselitvena zgodovina Slovenije v halštatskem obdobju. V: Arheološka najdišča Slovenije, 1975, str. 55–60.
GERBEC, Teja; MLINAR, Miha: Stiki svetolucijske skupine s svetom. V: Trinkov koledar za Beneške Slovence, 2009, str. 25–33.
MLINAR, Miha: Arheološke raziskave Tolminskega muzeja na Mostu na Soči. V: Trinkov koledar za Beneške Slovence, 2003, str. 49–57.
NOVE ZANKE SVETOLUCIJSKE UGANKE: arheološke raziskave na Mostu na Soči. Tolmin: Tolminski muzej, 2002. Str. 53.
SVOLJŠAK, Drago: Utrinki o gospodarstvu v Posočju v starejši železni dobi. V: Goriški letnik, 1976, str. 65–69.
SVOLJŠAK, Drago: Raziskovanje prazgodovinske naselbine na Mostu na Soči. V:Goriški letnik, 1974, str. 5–31.
ZAKLAD SVETOLUCIJSKE SITULE. Tolmin: Tolminski muzej, 2007, str. 50.
ZAKLADI TISOČLETJI: Zgodovina Slovenije od neandertalcev do Slovanov. –Ljubljana: Modirjan, 1999. 430 str.
ZGODOVINA SLOVENCEV. Ljubljana: Cankarjeva založba, 1979, str. 45–59.

Saša Vidmar