Zemljevid

Pri pripravi digitalne zbirke Prosenjakovci in Vilko Frahm (1905-1985) je bila uporabljena naslednja literatura:

Preberi več

Abraham. Klaudija. Elkötelezett munka az élet- és vagyonmentésben : 120 éves a Pártosfalvi ÖTE. Népújság: a szlovéniai magyarok hetilapja. Évf. 60, sz. 19 (19. maj 2016), str. 21.

Frahm Vilko: 1905-1985. Ljubljana: Gasilska zveza Slovenije, 2009.

Gomboc, Franc. Gasilstvo v Prekmurju: 1873-2003. Murska Sobota: samozal. F. Gomboc, 2009.

Göncz Laszlo. Območji Prosenjakovcev in Motvarjevcev od srede 19. do zadnje četrtine 20. stoletja. V: Határok mentén: Fejezetek Csekefa, Kisfalu, Pártosfalva, Szentlászló és Szerdahely történetéből = Obmejna stikanja: poglavja iz zgodovine Čikečke vasi, Motvarjevcev, Pordašincev, Prosenjakovcev in Središča. Moravske Toplice: Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség = Madžarska narodna samoupravna skupnost Občine; Ljubljana: Nemzetiségi Kutatóintézet = Inštitut za narodnostna vprašanja; Lendava: Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet = Zavod za kulturo madžarske narodnosti, 2015, str. 279-367.

Kokolj Miroslav; Horvat Bela.  Prekmursko šolstvo od začetka reformacije do zloma nacizma. Murska Sobota: Pomurska založba, 1977.

Zágorhidi Czigány Balázs. Prosenjakovci / Prosznyákfalva v srednjem veku. V: Határok mentén: Fejezetek Csekefa, Kisfalu, Pártosfalva, Szentlászló és Szerdahely történetéből = Obmejna stikanja: poglavja iz zgodovine Čikečke vasi, Motvarjevcev, Pordašincev, Prosenjakovcev in Središča. Moravske Toplice: Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség = Madžarska narodna samoupravna skupnost Občine; Ljubljana: Nemzetiségi Kutatóintézet = Inštitut za narodnostna vprašanja; Lendava: Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet = Zavod za kulturo madžarske narodnosti, 2015, str. 233- 255.

Zelko, Ivan. Prekmurje do leta 1500. Historična topografija Slovenije I. Murska Sobota: Pomurska založba, 1982.

Klaudija Sedar

Klaudija Sedar