Letovišče grad Borl

Leta 1951 so Borl pričeli preurejati urejati v hotel in letovišče, ki je pod imenom »Letovišče grad Borl« z gostinsko dejavnostjo pričelo leta 1953. Preberi več
Leta 1971 je bilo podjetje Letovišče grad Borl združeno s podjetjem Haloški biser v  Haloški biser – grad Borl Ptuj; štiri leta kasneje se je celotno ptujsko gostinstvo skupaj s Haloškim biserjem združilo s Kmetijskim kombinatom Ptuj.
Dokler ni bilo centralne kurjave, je bil grad  pozimi zaprt, obratovala je le restavracija v depandansi pred gradom. V 70-ih letih so grad modernizirali in preuredili, žal pa sredstev za celovito prenovo nikoli ni bilo dovolj.
Letovišče na Borlu se je lepo razvijalo tudi zaradi ugodne lege ob takratni glavni cesti Maribor-Varaždin-Zagreb. Ko pa je bila zgrajena nova cesta Maribor-Krapina-Zagreb, ki je Borl pustila ob strani, je letovišče  pričelo počasi propadati, dokler ga leta 1981 niso dokončno zaprli.

Literatura:
Tonček Žumbar: Nekaj spominov in lastnih doživetij v mojem službovanju na gradu Borl in v Haloškem biseru, Pohorje, 2010.