Legenda o nastanku cerkve svete Ane

Interpretacija legende o nastanku cerkve sv. Ane, ki stoji na enako imenovanem hribu Male gore nad Ribniško dolino. Legende imajo v tem prostoru pomemben pomen, saj so z njimi pojasnjevali nastanek cerkva in izvirov. Ni čudno, da je romarska cerkev za romarje in popotnike še danes priljubljena izletniška točka, ki jo Ribničani ljubkovalno imenujejo Ančka.

Preberi več

V času trajanja epidemije Knjižnica Miklova hiša Ribnica, v sodelovanju z gledališko skupino DramŠpil dvakrat tedensko predstavi novo interpretacijo zgodb iz knjige Tam med Malo in Véliko goró, od legend do pravljic in šaljivih anekdot, ki izvirajo iz Ribniške doline.

Bere: Nina Gregorič

Iz knjige: Tam med Malo in Veliko goro (Knjižnica Miklova hiša, 2019; ur. Domen Češarek)