skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kulturno umetniško društvo lipa Rečica

V okviru obstoječega Kulturnega društva Rečica pri Laškem se je v novembru leta 1985 osnovala folklorna skupina, ki je od ustanovitve do danes glavna nosilka kulturnega dogajanja v njihovem kraju. 

Preberi več

Njena dejavnost se je vse bolj širila, saj se je ob prvotni skupini odraslih plesalcev oblikovalo vse več skupin: otroška in mladinska plesna skupina, dramska skupina, moška in ženska pevska skupina ter »kranceljpintarica« Marica Lesjak, ki umetelno izdeluje rože iz krep papirja. Vse skupine redno sodelujejo na območnih, medobmočnih in državnih srečanjih folklornih skupin. Društvo redno sodeluje na prireditvah pod okriljem ZKD občine Laško Možnar. Posebej je potrebno izpostaviti pomembno vlogo, ki jo imajo na prireditvah ob Martinovem prazniku, na letnem prikazu starih ljudskih šeg in opravil in na prireditvi Pivo in cvetje. Bili pa so tudi gostitelji in soorganizatorji prireditve: Praznična nedelja na Šmohorju leta 2011.  

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Urška Knez

Ključne besede

ETNOLOGIJA, LJUDSKI OBIČAJI, KULTURNO ŽIVLJENJE, KULTURNA DEDIŠČINA, KULTURNA ZGODOVINA, DRUŠTVA, kulturna društva

Datum objave

28.11.2017 08:14

Zadnja sprememba

28.11.2017 08:14

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam