skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kulturno društvo Vrh nad Laškim

V Šentlenartu nad Laškim so že od nekdaj skrbeli, da je bil kulturni utrip v kraju lepo predstavljen, tako s cerkvenimi pevci kot s tamburaško skupino pod okriljem takratnega župnika. Tamburaška skupina je delovala še vse do sredine 80. let prejšnjega stoletja, pri čemer je imel pomembno skrb za kulturno dogajanje v kraju njihov učitelj Drago Cepuš s soprogo.

Preberi več

Gledališka skupina je že davnega leta 1932 pripravila predstavo Razbojnik Guzej. Kasneje so bila z njihove strani na letnih srečanjih prikazana različna opravila in šege (vasovanje na vasi, odhod k vojakom, prikaz beračenja, prikaz pletenja košev ter druga kmečka in rokodelska opravila). Pomembno je bilo njihovo sodelovanje v prikazu rudarskega življenja in knapovskih družin.

Kulturno društvo Vrh nad Laškim se je od začetka delovanja Etno odbora Jureta Krašovca MOŽNAR vključevalo v predstavljanje šeg in opravil. Iz kulturnega društva sta danes v prikaze največkrat vključeni skupina ljudskih pevcev in vaška godba. Omeniti je treba, da si je v okviru turistično-etnografske ponudbe vasi vredno ogledati zbirko kmečkih predmetov in orodja na Deželakovi domačiji v Laški vasi. 

 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Urška Knez

Ključne besede

ETNOLOGIJA

Datum objave

10.11.2016 04:02

Zadnja sprememba

03.02.2018 20:12

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam