Najmočnejše skupine našega kulturnega društva

V sedmih desetletjih obstoja Kulturnega društva Prežihov Voranc so najdaljšo kroniko zagotovo napisali dramska in folklorna skupina ter seveda Koroški oktet, ki od svoje uradne ustanovitve l. 1961 nepretrgoma deluje in ambiciozno zastavlja svoj program, ki se lahko postavi ob bok profesionalnim zborom. Tudi harmonikarski orkester še danes aktivno nastopa in je leta 2017 praznoval že 35-letnico. Moški pevski zbor Fužinar in Mešani pevski zbor KUD  Prežihov Voranc sta žal prenehala delovati, nam pa zadnjih dobrih deset let ‘srečo trosijo’ Deteljice, po letih delovanja najmlajša skupina KUD Prežihov Voranc. Tudi znameniti Duo KORA je deloval pod okriljem društva, aktivni član KUD Prežihov Voranc pa je še vedno koroška glasbena legenda Milan Kamnik. Seveda pa ne velja pozabiti, da se je pred že davnimi leti močna godbena sekcija društva, ki jo je vodil Jožko Herman, kar hitro prelevila in razrasla, ter stopila na samostojno pot kot Pihalni orkester železarjev Ravne.