Krški leseni most

Krški leseni most, ki se ga mnogi Krčani danes spominjajo tudi kot starega mostu čez Savo, je od leta 1866 predstavljal pomembno povezavo med štajerskimi in kranjskimi posavskimi kraji.

Preberi več
Slovesna otvoritev mostu z blagoslovitvijo je potekala 8. julija 1866. Blagoslovila sta ga leskovški dekan Edvard Pollak in videmski dekan Anton Rojc. Most je zgradil celjski podjetnik Maksimilijan Stepišnik in ga umestil v Zaton na južnem mestnem obrobju, saj je bila tu razdalja med rečnima bregovoma najkrajša, na desnem rečnem bregu pa so se stikale tri ceste, ki so potekale - prva ob Savi, druga skozi mesto Krško in tretja s krškega polja.

Brenčič, P., Mavsar, S., Šribar, L. Krško – stoletje na razglednicah. Krško: Neviodunum, 2003.
Šebek, Ž. Krško – življenje z reko Savo. Krško: Neviodunum, 2009.