Sedmi koroški festival, 1952

Sedmi koroški festival se je dogodil od 29. junija do 6. julija 1952 na Ravnah. Spet so ga izvedli kot Koroški kulturni teden. V osmih dneh so izvedli 14 programskih in zaključno družabno prireditev. Na prireditvah je sodelovalo nad 600 nastopajočih iz Črne, Mežice, Prevalj, Kotelj, Dravograda, Slovenj Gradca, Podjune in Raven na Koroškem. Začetek festivala je bil v nedeljo, 29. junija. Takrat je Miloš Štor, predsednik prireditvenega odbora, najavil njegov začetek. Tega dne so organizirali šahovsko simultanko z mednarodnim mojstrom Vasjo Pircem na 50 deskah. Končni rezultat je bil 5 zmag in 12 remijev za koroške šahiste, mojster Pirc je pobral 33 zmag. Tega dne so obiskovalci videli še gasilsko povorko in nastope, nogometno tekmo, poslušali koncert domače godbe na pihala, opazovali nastop lahkoatletov in družabni večer z nastopi plesnih skupin z ritmičnimi vajami in baletom. Na ravenskem trgu je bila 30. junija filmska predstava na prostem. Ljudska univerza je 1. julija organizirala predavanje »Zgodovina Mežiške doline«. Literarno-glasbeno revijo je 2. julija organiziralo SKUD Henrik Zagernik iz Črne. Nastopili so: pevski zbor, literati-začetniki, duet, folklorna skupina domačega društva in vaški kvartet. Koncert salonskih orkestrov Slovenj Gradca, Raven, Mežice in Dravograda je bil 3. julija, dan pozneje (4. julija) pa so bili v parku nastopi ravenskega telovadnega društva Partizan (vaje na orodju, talna gimnastika).