Šesti koroški festival, 1951

Šesti koroški festival je bil 15. in 16. septembra 1951 v Slovenj Gradcu. Na večer pred osrednjo prireditvijo je bila uprizoritev Finžgarjevega »Divjega lovca«. Na glavni prireditveni dan je bil dopoldne kulturni program, pri katerem so sodelovala domača prosvetna društva, pevski zbor iz Borovelj in folklorna skupina iz Trsta. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi različne razstave. Popoldne in zvečer je bila ponovitev predstave »Divji lovec«. Festival je bil združen s proslavo 700-letnice Slovenj Gradca.16

16 Venec naših prireditev. V: X. koroški festival: za 10. obletnico osvoboditve od 16. do 19. junija 1955, Ravne na Koroškem (Domoznanski oddelek Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika).