Deveti koroški festival, 1954

Deveti koroški festival na Ravnah na Koroškem je bil preložen za teden dni in združen s praznovanjem občinskega praznika (planiran od 27. septembra do 3. oktobra 1954 – izveden pa od 3. do 10. oktobra 1954). Po že ustaljenem in dokaj trdnem konceptu se tudi program te prireditve ni bistveno spremenil: 1. dan: koncert domače godbe na pihala; 2. dan: nastop najboljše dramske skupine okraja v kulturnem domu; 3. dan: nogometna tekma, kino predstava »Poslednji most«; 4. dan: šahovska simultanka v Domu železarjev, predavanja Ljudske univerze; 5. dan: nastop slovenjegraškega orkestra; 6. dan: številni športni nastopi in predstava domače dramske sekcije. Na glavni, sedmi prireditveni dan so slavje popestrili še pevski zbori, recitatorji, folklora ter telovadci Partizana. Svečani sklep festivala je bila otvoritev novega poslopja ravenske gimnazije  – samorastnice.23