Zemljevid
Pravijo, da je kolo, ta pravilna in hkrati karseda nenavadna okroglina, največje odkritje človeškega uma in gonilo napredka. Nekateri celo menijo, da brez kolesa sploh ne bi bilo napredka. Ko sedemo v avto in se odpeljemo na obisk k stricu ali na morje, ne razmišljamo o tem, zakaj se lahko tako hitro in svobodno gibljemo iz kraja v kraj. Preberi več
Danes je prestiž biti kolar in tesati ter sestavljati lesena kolesa stoletja starih kočij. V Nemčiji, Angliji in ZDA odpirajo mojstrske šole, kjer se mladi lahko izučijo za kovače, tesarje in sedlarje. Pri nas pa prav vsi lesarski poklici spadajo med deficitarne poklice. Šol za kovače, jermenarje ali kolarje že davno nimamo več.

KOČIJE, kolarji, KOLESA