Kapučino za epilog: obuditev plesne glasbe iz predvojnih časov in prvih povojnih let

Na pobudo Cirila Zdovca  Zvoneta A. Grebenška je bila leta 2016 zasnovana zasedba, ki spet oživlja tradicionalno plesno glasbo plesno glasbo predvojnih časov. V KUD Lipa Konovo so glasbenikom dali možnost, da delujejo kot sekcija Kapučino. Zvone A. Grebenšek je povedal: »Zelo rad igram razigrane viže t.i. ‘pocukrane muzike’, na katero so si ljudje nabrusili pete po osvoboditvi … njena sproščenost je bila protiutež surovosti, ki so jo preživljali med vojno. Ladislav Racz Pal – Pipi mi je predal ves svoj arhiv in zdaj ga preigravamo. Šteharnik Milan in Lado Planko sta kitarista novega obdobja, imamo različne zamisli in pristope, a vsi stremimo k temu, da bi vse žanre plesne glasbe (kavarniška glasba, jazz) generacijsko povezali in jih na živih nastopih približali mlajšim generacijam.«[1]

(1)ustno pričevanje Zvoneta Grebenška, 27. 2. 2017.